NOTA DE PREMSA

Finalitza la segona edició dels pressupostos participatius d'Almàssera

PARTICIPACIÓ CIUTADANA
PREMSA I COMUNICACIÓ
Han participat en totes les fases del procés més de 200 persones i s'han recollit 76 propostes.

Almàssera dóna per conclosa la segona edició dels pressupostos participatius amb l'elecció de les tres propostes guanyadores que s'inclouran en el pressupost municipal de l'any 2022 i que ascendeix a un total de 40.000 euros.

En aquesta segona edició han participat en totes les fases del procés més de 200 persones i s'han recollit 76 propostes, tant de diferents col·lectius com també a nivell individual, la qual cosa suposa un augment respecte a l'edició anterior.

Les actuacions amb més quantitat de vots i que es duran a terme durant l'any 2022 són el disseny mitjançant la participació veïnal d'un nou espai públic de trobada situada en el solar on es va situar el col·legi públic provisional (Av. Drets Humans), on la ciutadania aportarà idees i necessitats per a la seva posterior realització, procés la realització del qual tindrà un cost de 18.150 euros.

La segona proposta més votada ha estat la col·locació d'arbres en carrers transitables en llocs on fins ara no hi havia, amb la finalitat de reduir el CO₂ de l'atmosfera. Aquesta actuació tindrà un cost de 18.150 euros.

I finalment s'utilitzaran 3.700 euros per a realitzar programes de difusió i assessorament per a la posada en marxa d'una comunitat d'autoconsum solar per part de la ciutadania. Aquesta proposta va ser la quarta més votada ja que amb la quantitat que quedava després de sumar les dues primeres actuacions no hi havia suficient liquiditat per a materialitzar la tercera idea més votada (espais d'ombra en la Plaça Major).

Enguany s'ha millorat el procés de participació i la recollida de propostes que s'ha realitzat mitjançant la pàgina web almasseraparticipa.com i també amb les urnes habilitades a l'Ajuntament i al carrer. També s'ha dinamitzat més la participació amb la realització de tallers presencials per a la formulació de propostes, aconseguint incrementar la participació respecte a l'any anterior.

Antonio Sánchez, regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Almàssera està molt agraït “de la participació i implicació de totes les persones que han participat en aquesta segona edició de pressupostos participatius, que són una eina d'acció directa que els veïns i veïnes d'Almàssera tenen a la seva disposició per a transformar el municipi. El nostre Ajuntament, com a institució pública pròxima a la ciutadania ha de ser conscient d'aquesta necessitat de contacte estret i escolta, i continuar treballant en el desenvolupament i millora de la participació ciutadana i la democràcia directa”.

Per part seua, Ramón Puchades està satisfet amb les tres propostes que es duran a terme en el 2022 “perquè són iniciatives i idees que provenen directament dels veïns i veïnes del municipi, fruit de les seves necessitats i de la seva voluntat de millorar el poble en el qual viuen i que gràcies al capital destinat als pressupostos participatius poden dur-se a terme”.

 

DEPARTAMENT DE PREMSA I COMUNICACIÓ | *RÀDIO *RABOSA 87.6 FM
AJUNTAMENT D'ALMÀSSERA
*Tel 96 185 37 50 [9]